Jump to content

Giclée nyomtatás

A Giclée-ről

Digitális művészet

Chochol Etelka, fekete-fehér giclée printA hazai képzőművészetben a számítógép, digitális fényképezés – több más technikai médiummal együtt – a 90-es évektől kezdve egyre nagyobb jelentőségre tett szert. Hamar megerősödött a számítógép alkalmazásával készült művészeti alkotások szerepe. A computer nemcsak a színek, de új képalkotási lehetőségek megjelenését is jelentette.  A grafikában az elektrografika, a festészetben a digitális festészet is teret nyert. A fotóművészetben, a rövid idő alatt széles teret nyerő digitális technika révén az irányzat már a korábbinál határozottabban különül el a hagyományos fotózástól. A két műfaj párhuzamosan jelenik meg a Fine Art nyomtatás területén.

 

 

 

 

 


A Giclée-ről

Chochol Károly, fekete fehér giclée printA Giclée Fine Art nyomtatás lényege a múzeum archív papír és a megfelelő Fine Art nyomtató találkozása. A magas minőségi igényeknek megfelelő giclée papírok és festékek biztosítják azt, hogy a kész nyomatok alkalmasak legyenek galériákban történő kiállításukra illetve értékesítésükre. A Fine Art nyomatoknak, – hogy azok értékesíthetővé és archiválásra alkalmassá váljanak – nemzetközi szabványok által meghatározott feltételeknek kell megfelelniük. A publikáló művészek, fotósok és kreatív alkotók veszik igénybe giclée nyomtatási szolgáltatásunkat, hogy művészi igényességű fotónyomatokat, grafikákat, vagy vásznakat készítsenek az eredeti digitális fájljából vagy műalkotásaiból. A Fine Art printek alkalmasak a kiállítási megjelenésre, illetve zárt sorozatok készítésére, értékesítésére. Eltérően a litográfiától vagy egyéb sokszorosítási eljárásoktól, a giclée nyomtatásnak nincs elsődleges beállítási költsége. Egy zárt sorozat esetén nem szükséges az összes nyomatot egy körben előállítani. A legkisebb rendelés: mindössze egyetlen alkotás kinyomtatása. Ha az alkotásod korlátozott számban szeretnéd kiadni, akkor sem kell az összes példányt egyszerre kinyomtatni. Csak annyi kép kinyomtatását kell megrendelned, amennyit most éppen eladásra vagy kiállításra kerül, így nincs kockázata annak, hogy az eladatlan képek megmaradnak. A jelenleg rendelkezésre álló reprodukciós technikák közül a Giclée nyomtatás a nagy színgazdagságú és a legnagyobb hitelességű. A végleges nyomat képminősége rendkívül magas, gazdag színtónusokkal.

 

 


 

Technológia és eszközök

Chochol Károly, fekete fehér giclée printA legmodernebb képfeldolgozó technológiát és eszközöket alkalmazva hosszú élettartamú festékkel nyomtatunk különböző hordozókra; giclée vászonra, fotó− és Fine Art papírokra. A nyomathordozók ezen széles választéka lehetőséget ad az alkotónak, hogy a kép tartalmához és stílusához leginkább illeszkedő médiára nyomtasson. A festékek színtartósságot, a minősített nyomathordozók +100 év élettartamot biztosítanak az alkotásoknak. Az 2400 dpi felbontásban és a 12 LUCIA színnel nyomó reprodukciós rendszer nagyszerű színhelyességet és kiváló színtelítettséget, kiemelést és pontosságot biztosít a maga osztályában, a legszélesebb színterjedelemben.

 

 

 

 

 


 

Melyek a giclée nyomtatás felhasználásai a többi nyomtatási módhoz viszonyítva?

Chochol Károly, fekete fehér giclée printA kinyomtatott alkotások tartósak, archiválhatóak, galériákban értékesíthetőek. A legnagyobb előnye, hogy egy sorozatnál nem szükséges az összes nyomatot egy körben előállítani. A legkisebb rendelés: mindössze egyetlen kép kinyomtatása. Csak annyi kép kinyomtatását kell megrendelned, amennyit most éppen eladsz, így nincs kockázata annak, hogy az eladatlanok megmaradnak.

Nyomathordozók

A legjobb Fine Art papírok használatával az eredeti alkotásod limitált példányszámban reprodukálható. Giclée nyomathordozó kínálatunkból a Canson Infinity savmentes, azonnal száradó, múzeum archív, minősített papírjait és a Magiclee PH semleges művészvásznát ajánljuk.

 

Canson Infinity Platine Fibre RAG 310

Pamut alapú, természetes fehérségű, 310 grammos RAG művészpapír. A színes fotók mellett, különösen ajánljuk részletgazdagsága miatt a kifinomult fekete-fehér ábrázolásokhoz, portrékhoz, műalkotásokhoz. Ez a félfényes, enyhe struktúrával rendelkező papír megfelel a galériák és múzeumok legmagasabb minőségi és tartóssági elvárásainak. (Canson 310 Fibre RAG)

 


Canson Infinity RAG Photographique 310

100%-ban pamut alapú, 310 gramm súlyú, fehérítőmentes, vízálló, valamint rendkívül időtálló, kiállítási minőségű művészpapír. A simított matt felülete és természetes fehérsége miatt a leginkább kedvelt nyomathordozó a fotográfusok között a magas minőségű művészi nyomatok készítésére. Ideális fekete-fehér és színes fotográfiák valamint művészi reprodukciók nyomtatásához. (Canson 310 Photogr. RAG)

 


Canson Infinity Aquarelle RAG 240

100% RAG, vízálló, kopásálló, különlegesen időtálló 240 grammos művészpapír, mely nem tartalmaz optikai fehérítőt, biztosítva az árnyalathűséget generációk számára. Felülete megegyezik a hagyományos akvarell papírok felületével. Művészeti alkotásokhoz, grafikákhoz, rajzokhoz, akvarellekhez vagy digitális grafikákhoz ajánljuk. (Canson 240 Aquarelle RAG)

 


Canson Infinity Photo Lustre Premium RC 310

310g/m² súlyú, természetes fehérségű, nanoporózus felületű, selyem fényű, csúcsminőségű fotópapír. A profik legjobb választása. A kép minőségével és színtelítettségével a hagyományos fotográfiák hatását kelti. Elsősorban fotókiállításokhoz ajánljuk. (Canson 310 Lustre)

 


Canson Infinity Photo HighGloss Premium RC 315

Extrém fehérszínű, a teljesen sima felületét a polietilénborítás adja. A fényes nyomathordozók kategóriájában jelenleg a legmagasabb minőséget képviseli. Vivid színekhez, mélyfeketékhez és tűéles, erősen kontrasztos nyomatok készítéséhez javasoljuk. (Canson 315 HighGloss)

 


Torino 17M Giclée vászon

Minőségi tanúsítvánnyal rendelkező Giclée vászon. Anyaga poliészter/pamut keveréke, súlya 356g, vastagsága: 433 mikron. Matt felületű, fényálló WIR minősítésű, múzeum archív nyomathordozó. Színtartóssága több mint 100 év. (Fotóvászon Torino 17M)

Tanúsítvány

Hitelességi Tanúsítvány (Certificate) kiadása

A magas színvonalú, limitált példányszámú giclée nyomatok piacra kerülésének legjobb formája, ha azokhoz Hitelességi Tanúsítványt mellékelsz. A vevők, illetve a jövőbeli vevők ez alapján győződhetnek meg arról, hogy a nyomatod megfelel a giclée minőségnek. A Hitelességi Tanúsítvány kibocsátása nem csak egy marketingfogás. Nagy jelentőséggel bír az alkotás megvásárlója számára is, mivel a dokumentumon szerepel az alkotó és a nyomtató szakember aláírása valamint a kiadás példányszáma is. A vásárló biztos lehet abban, hogy a dedikált nyomat nagy gondossággal készült a legmagasabb minőségi szintű anyagok felhasználásával, amelyek eleget tesznek az archív reprodukciók követelményeinek és megfelelnek a múzeumi szabványoknak.

A Hitelességi Tanúsítvánnyal ellátott Giclée jellemzői

A magas művészi igényességű Giclée elkészítése az eredeti alkotás reprodukálásával kezdődik. A reprodukciónak amennyire csak lehet, az eredetihez kell hasonlítania. A művészek gyakran átdolgozzák a digitális képeiket, így adva nekik egy nagyon sajátságos karaktert. A művészi jóváhagyás után a digitális mesterpéldányt állítjuk elő, amiből majd elkészítjük a limitált példányszámú művészi nyomatot.


Mi az a Hitelességi Tanúsítvány?

Az abcdekor Szolgáltató Kft. a giclée nyomtatásairól készíti el ezt a dokumentumot, amelyet aláír mind az alkotó, mind a nyomtatást végző szakember. Az archív nyomathordozóra kinyomtatott Hitelességi Tanúsítvány az alábbiakat tartalmazza: az alkotó neve, az alkotás címe, mérete, a hordozó anyaga, és a nyomtatás dátuma. Limitált kiadás esetén a nyomat sorszáma és a limitált példányszám is feltüntetésre kerül. A Hitelességi Tanúsítványt vagy magyar vagy angol nyelven adjuk ki.

Az abcdekor felállított egy minimum szabályt a nyomatok minőségére vonatkozólag. A ’Giclée nyomat’ kifejezés csak azokra a példányokra használhatók, amelyek archív minőségi nyomathordozóra tintasugaras printerrel nyomtattunk, és UV álló. Ez a múzeumi archív minőségű nyomat giclée digitális nyomtatási eljárással készül, minősített archív papírra, LUCIA 12 nyomtató rendszer használatával. A művész és a nyomtatási szakember ezen Tanúsítvány aláírásával igazolja a limitált példányszámú kiadás hitelességét.

Egy példa a Hitelességi Tanúsítványra:

„Ez az 50 számozott A2-es méretű kép Photo Rag médiára készült, egy hiteles, egyszeri és limitált példányszámú kiadványként. A nyomat CANON 8300-mas 12 színű pigment alapú tintasugaras Fine Art nyomtatóval készült, melyet a művész sorszámmal és aláírásával hitelesített. A kiadvány sértetlenségének érdekében az eredeti fájl törölve lett, az arról készült másolatok pedig megsemmisítésre kerültek. A művész és a nyomtató szakember ezzel a Tanúsítvánnyal igazolja a limitált kiadás hitelességét.”


A művész és a nyomtatási szakember

Annak érdekében, hogy a piacra segítsük a giclée nyomatot adunk egy kézi dombornyomott Hitelességi Tanúsítványt, amely archív papírra készül és aláírásával hitelesíti a művész és a nyomtató szakember. A tanúsítványok két típusát tudjuk kiadni:

 • A nyílt példányszámú (nyitott sorozatú) kiadványokhoz olyan tanúsítványt adunk, amelyen szerepel az alkotás címe, a művész neve valamint a felhasznált médiáról szóló információk.
 • A limitált példányszámú (zárt sorozatú) kiadások számára készített tanúsítvány pedig az alkotás címén, a művészről és a felhasznált médiáról szóló információkon kívül tartalmazza az adott példánynak a sorszámát és a kibocsátás dátumát. Limitált példányszám esetén javasoljuk minden egyes nyomat aláírását és sorszámozását.

Figyelem!

Az abcdekor Szolgáltató Kft., mint nyomtató cég, csak azokra a munkákra adhat ki Tanúsítványt, amit ő készített el.

A giclée sokszorosítása

Ha vásárolsz egy eredeti műalkotást, akkor tudnod kell, hogy nincs jogod azt lemásolni, sokszorosítani. Mindig az eredeti alkotó birtokolja az alkotás szerzői jogait, az ő engedélye nélkül semmilyen másolatot nem készíthetsz. Ez a jog rendszerint a szerző halála után 70 esztendővel évül el, amikor is a szerzői jog a köz birtokába kerül.

Technikai segédlet

A képfájl felkészítése nyomtatásra

A legjobb minőségű nyomatot szeretnénk előállítani a műalkotásodról, fotódról. Ez ügyben két dolog a legfontosabb: a képfájl minősége és a megfelelő hordozó kiválasztása. Tehát, a gyenge minőségű képfájl kinyomtatva sem fog jobban mutatni, és így biztos, hogy csalódást fog okozni.


A kinyomtatáshoz leadott fájl ajánlott mérete

A kinyomtatás 1:1-es méretaránya esetén a fájl legyen legalább 300 dpi felbontású. Alapvető szabály, hogy a fájl mérete lehet nagyobb, de az eredeti fájl-t ne nagyítsd (interpoláld), ez nem fogja a nyomtatás minőségét emelni. Ha a fájl méretével vagy annak megfelelőségével kapcsolatosan kétségek merülnének fel Benned, keress meg bennünket.


9 hasznos tanács a nyomtatás előkészítéséhez:

Ha azt szeretnéd, hogy az alkotásod precízen és színhelyesen legyen reprodukálva az alábbi 9 egyszerű szabályt kell betartanod a munkád során:

 1. Csak jó minőségű monitorral dolgozz! Olcsó képernyő vagy a laptop képernyőjének használata erre a munkára nem megfelelő.
 2. A monitorod legyen hardveresen bekalibrálva.
 3. A monitor ne legyen túl közel az ablakhoz, főleg ne nézzen nyugati vagy déli irányba.
 4. A dolgozószobában alacsony megvilágítási szintet biztosíts, ideális, ha a berendezési tárgyak közép szürke színűek.
 5. Használj kalibrált megvilágítást, amikor a nyomatot összehasonlítod a monitoron lévő képpel.
 6. Ne viselj élénk színű ruhát (pl: a piros felső visszatükröződik a képernyőn).
 7. Ne dolgozz egyhuzamban sokáig! Tarts szüneteket, mivel a Te szemed a leginkább megbízhatatlanabb része a teljes folyamatnak.
 8. Teszteld a szemed, nehogy a színeket hibásan lásd.
 9. Használj képfeldolgozó szoftvert, sajátítsd el a használatát és sűrűn gyakorolj rajta. Csak képfeldolgozó szoftverrel (mint pl. Photoshop-pal) lehet a képfájlon beállítani a sűrűséget, a kontrasztot és a színeket. A folyamat során készíts próbanyomatot. Amikor a próbanyomatot már kielégítőnek találod, csak utána archiváld a fájl-t.

Hogyan reprodukálhatom ez eredeti festményemet vagy műalkotásomat?

Az első lépés, hogy az eredeti műtárgyat digitalizáld. Ha az alkotás kisebb méretű, az beszkennelhető. Ha nagyobb mint A3-mas méretű és a felülete textúrált, nem sima (például olajfestmény), akkor ahhoz speciális szkennelés illetve digitális fényképezés szükséges. A digitális fotó elkészítése tapasztalt fotós tudást és sokkal több időt igényel, mint a szkennelés.


Áttekintés

Az alábbi táblázat egy áttekintést ad arról, hogy mi szükséges a Tanúsítvánnyal ellátott művészi giclée elkészítéséhez:

 

Szkennelés

Az eredeti alkotás professzionális digitalizálása.

Nyomtató

Csak a giclée nyomtatásra alkalmas eszközzel.

Felbontás

A Tanúsítvánnyal ellátott művészi giclée egy meghatározott minimális felbontású képből készíthető.

Folyamat

A művészt mindig be kell vonni a gyártási folyamatba.

Kiadás

A limitált példányszámban kiadott művészi giclée mindig Tanúsítvánnyal ellátott.

Ellenőrzés

A Tanúsítvánnyal ellátott művészi giclée-t a művész sorszámmal látja el és aláírásával igazolja.

Tanúsítvány

A művészi giclée nyomat Tanúsítványát aláírja a művész és a nyomtatást végző szakember is.

Jelzés

A művészi giclée Tanúsítványán szerepel a minősítő jel (száraz pecsételt logo).

Anyagok

A tanúsítvánnyal ellátott művészi giclée speciális festékkel, magas minőségi szintű papírra kerül kinyomtatásra.

Információkérés

Ha bármilyen technikai kérdésed lenne, írj nekünk!

Méretek & árak

On-line kalkulátor

Az on-line kalkulátor segítségével, könnyen összeállíthatod magadnak az ajánlati kosaradat, amelyet elküldhetsz egy tetszőleges e-mail címre. Ha be vagy jelentkezve, a regisztrációkor megadott e-mail címedre fog az árajánlat megérkezni. On-line kalkulátor giclée nyomtatáshoz.

Giclée nyomtatás ártáblázata

Az áraink bruttó árak és magyar forintban (HUF) értendők.

Méret (cm)

Canson 310 Fibre RAG

Canson 310 Photogr. RAG

Canson 240 Aquarelle RAG

Canson 310 Lustre

Canson 315 HighGloss

Fotóvászon - Torino 17M

 Tanúsítvány: nyitott sorozat

Tanúsítvány: zárt sorozat

20 x 30

2 600 Ft

2 800 Ft

2 800 Ft

2 300 Ft

2 400 Ft

2 700 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

25 x 35

3 000 Ft

3 300 Ft

3 300 Ft

2 700 Ft

2 900 Ft

3 200 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

30 x 40

3 500 Ft

3 900 Ft

3 800 Ft

3 200 Ft

3 300 Ft

3 700 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

30 x 45

3 600 Ft

4 000 Ft

3 900 Ft

3 200 Ft

3 400 Ft

3 800 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

35 x 50

4 100 Ft

4 600 Ft

4 500 Ft

3 700 Ft

3 900 Ft

4 300 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

40 x 40

4 400 Ft

4 900 Ft

4 800 Ft

3 900 Ft

4 100 Ft

4 600 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

40 x 50

4 600 Ft

5 100 Ft

5 000 Ft

4 100 Ft

4 300 Ft

4 800 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

40 x 60

4 800 Ft

5 300 Ft

5 200 Ft

4 400 Ft

4 600 Ft

5 000 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

45 x 60

5 300 Ft

5 800 Ft

5 700 Ft

4 800 Ft

5 000 Ft

5 500 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

50 x 50

5 500 Ft

6 100 Ft

6 000 Ft

5 000 Ft

5 200 Ft

5 800 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

50 x 60

5 800 Ft

6 300 Ft

6 200 Ft

5 300 Ft

5 500 Ft

6 000 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

50 x 70

7 300 Ft

8 100 Ft

8 000 Ft

6 600 Ft

6 900 Ft

7 700 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

50 x 75

7 800 Ft

8 700 Ft

8 500 Ft

7 000 Ft

7 300 Ft

8 200 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

60 x 60

6 700 Ft

7 400 Ft

7 300 Ft

6 100 Ft

6 400 Ft

7 000 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

60 x 80

8 600 Ft

9 600 Ft

9 400 Ft

7 900 Ft

8 200 Ft

9 100 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

60 x 90

9 600 Ft

10 600 Ft

10 400 Ft

8 800 Ft

9 100 Ft

10 100 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

70 x 70

12 000 Ft

13 500 Ft

13 200 Ft

10 400 Ft

11 100 Ft

12 600 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

70 x 100

13 100 Ft

14 500 Ft

14 200 Ft

11 700 Ft

12 300 Ft

13 700 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

75 x 100

13 900 Ft

15 500 Ft

15 100 Ft

12 500 Ft

13 100 Ft

14 600 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

80 x 80

14 000 Ft

15 700 Ft

15 300 Ft

12 300 Ft

13 000 Ft

14 700 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

80 x 100

14 800 Ft

16 500 Ft

16 100 Ft

13 300 Ft

13 900 Ft

15 500 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

80 x 120

20 500 Ft

22 900 Ft

22 400 Ft

17 900 Ft

19 000 Ft

21 500 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

90 x 90

16 100 Ft

17 900 Ft

17 500 Ft

14 300 Ft

15 000 Ft

16 900 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

90 x 120

21 000 Ft

23 500 Ft

23 000 Ft

18 700 Ft

19 700 Ft

22 100 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

100 x 100

18 200 Ft

20 300 Ft

19 800 Ft

16 400 Ft

17 100 Ft

19 200 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

100 x 120

21 600 Ft

24 100 Ft

23 600 Ft

19 400 Ft

20 400 Ft

22 800 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

100 x 140

25 100 Ft

28 000 Ft

27 300 Ft

22 500 Ft

23 600 Ft

26 400 Ft

1 500 Ft

2 500 Ft

 


 

Egyedi megrendelés

Ha ezen az on-line felületen ajánlottól eltérő méretű giclée-nyomtatást szeretnél, kérünk lépj velünk kapcsolatba, mivel egyedi méretben is nyomtatunk.

Egyedi kedvezmény

Nagyobb példányszámú rendelés esetén írásban kérj tőlünk egyedi mennyiségi kedvezményt, amit a termékszámlában százalékosan tudunk érvényesíteni. A kedvezmény feltételeit és mértékét megtalálod az ÁSZF-ben.

Kapcsolat

Adatok

Tartalomjegyzék

Fotónyomtatás

Giclée nyomtatás

Vászonnyomtatás
Prémium fotókönyv

Referenciák

Elérhetőség

Minőség – Bizalom

Szótár (A-Z)

ÁSZF

On-line kalkulátor

Fine Art album
Plexi fotó

Kasírozás, paszpartu, keretezés

Szkennelés, retusálás

 

 

Címkefelhő

Egyedi kedvezmény, 12 LUCIA, alkotó, Aquarell papír, archív reprodukció, baryt fotópapír, bőrkötés, canvas, Certificate, Dibond, digitalizálás, digitális festmények, digitális festészet, digitális fotó, digitális fényképezés, digitális fényképezőgép, digitális nyomtatás, dpi felbontás, Egyedi megrendelés, egyedi méret, egyedi méretű, elektrografika, enteriőr, eredeti festmény, eredeti műalkotás, esztétikus, farkasfog, farkasfogakasztó, fekete-fehér, felbontás, felületvédelem, felületvédő lakk, festmények, festővászon, Fine Art album, Fine Art nyomtatás, Fine Art papír, Fine Art print, fotográfiák, fotólabor, fotóművészet, fotónyomtatás, galériák, galériákban értékesíthető, Giclée Fine Art, Giclée fotóvászon, Giclée nyomtatás, Giclée vászon, giclée-nyomtatás, gyöngyházfényű, Hitelességi Tanúsítvány, kalibrált megvilágítás, kasírozva képkeretbe, keretezés, kifutó, kiállítás, kiállítási képek, kiállítók, Kodak, kreatív, képakasztó, képfájl, képminőség, képmódosítás, képzőművészet, könyvborító, különleges nyomathordozó, Limitált kiadás, minőség, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, MOME, monitor, múzeumi szabvány, műalkotás, művész, művészeti alkotás, művészpapír, nyitott sorozat, nyomathordozó, nyomtatás minősége, nyomtatási szakember, oldalpár, pamut alapú vászon, Photoshop, plexifotó, plexikép, Prémium fotókönyv, próbanyomat, PSD, RAG papír, reprodukció, retusálás, részletgazdag, savmentes múzeum archív papír, SI171, szerzői jog, színhelyes, színprofil, Színtartósság, színtelítettség, TIF, Torino 17M, utómunka, UV-álló, vakráma, vakrámák rendelése, vakrámára feszítve, vakrámázott vászonképek, vászonkép, vászonkép kasírozása, vászonkép keretezése, vászonnyomtatás, W.I.R. minősítés, zárt sorozat, ÁSZF

Rólunk

Sokéves grafikusi és nyomdaipari szakmai múlttal és több mint 10 éves folytonosan fejlődő képfeldolgozási és digitális nyomtatási tapasztalattal rendelkező kisvállalkozás vagyunk.  A legkorszerűbb digitális nyomtatási technológiák felhasználásával, a legnagyobb színtér megjelenítése mellett állítunk elő nagyméretű fotográfiákat, melyek hosszú élettartammal és színtartóssággal bírnak. Megrendelőink közé tartozik mindenki, aki szeretné képi alkotását tárgyiasult formájában látni. Ügyfeleink főként alkotó művészek, fotográfusok, valamint a digitális fotózás szerelmesei.

Az utóbbi néhány évben a nagyméretű digitális fotónyomatok rendkívül széles felhasználási körben terjedtek el, és a nyomatok minőségével szemben támasztott követelmények is folyamatosan nőttek. Válaszolva a kor kihívásainak, a képeinket különböző felületű, kiváló minőségű és nagy nyomattartósságú fotópapírokra valamint vásznakra nyomtatjuk. Széles nyomathordozó választékkal rendelkezünk, mely lehetőséget ad az alkotónak arra, hogy a kép tartalmához és stílusához leginkább illeszkedő médiára nyomtasson.

Alkotóművészek számára készítünk Giclée nyomatokat is. A Giclée Fine Art nyomtatás lényege a múzeum archív nyomathordozó és a megfelelő Fine Art nyomtató találkozása. A magas minőségi igényeknek megfelelő giclée papírok, a megfelelő festék és nyomtatási technológia biztosítják azt, hogy a kész nyomatok alkalmasak legyenek galériákban történő kiállításukra illetve értékesítésükre. A Fine Art nyomatoknak, – hogy azok értékesíthetővé és archiválásra alkalmassá váljanak – nemzetközi szabványok által meghatározott feltételeknek kell megfelelniük.

A Fine Art nyomtatás egyik különleges és nagyon izgalmas nyomathordozói a művészvászon illetve a fotóvászon (canvas). A kép tónus- és részletgazdagsága tökéletesen jeleníthető meg a matt és strukturált vászon felületén. A vászonra nyomtatott alkotásokkal, képekkel, grafikákkal, elektrografikákkal, digitális festményekkel különleges művészi hatást érünk el. A vászonképek vakrámára feszítve műtárgyakká alakulnak, melyek kiállításokon és galériákban műtárgyként jelennek meg, de a lakásunk igényes dekorációját is adhatják.

A fotográfusoknak Prémium fotókönyvet is ajánlunk. Egy-egy téma, fotósorozat, akár portfólió, valamilyen művészeti diploma vagy felvételi anyag összefoglalásaként, illetve más művészeti téma bemutatására is kiváló választás, de készítünk fotókönyvet (akár nagy példányszában is) esküvők, családi események, utazások emlékeinek megőrzésére is. A fotókönyveink tartósak, erős kötéssel készülnek, vastag merev lapokból állnak, könnyen lapozhatóak, 180 fokban nyílnak (így a panoráma képek is élvezhetőek), a borítók strapabíróak. A könyveink egyedileg, az egyéni kívánságnak megfelelően, kézi munkával készülnek el.

Alkotóművészek, grafikusok, fotóművészek és építészek számára készítünk Fine Art albumokat. Kerülhet bele fotó, grafika, szöveg, digitális festmény. Egy ilyen album emeli az alkotások színvonalát a Fine Art papír adta finomságokkal és az album egyedi küllemével.

Az utómunka elengedhetetlen része a képek elkészítésének. A képnyomtatás utáni következő fázis a kasírozás. A nyomatokat egy vastagabb (2-10mm) lemezre ragasztjuk, kasírozzuk. Ezáltal a nyomatok hosszú évek után sem hullámosodnak, gyűrődnek meg. A felkasírozott képek tartósabbak lesznek és könnyebbé válik a keretezés is.

Papírképek, negatívok, diák tartalmainak digitalizálása szintén szerepel a szolgáltatásaink palettáján. A régi papírképek, negatívok és diák tartalmának – eredeti fényükben, az utókor számára történő – megőrzése értékmentő feladatot jelentenek. Professzionális igények kielégítésére szívesen elvégezzük különböző típusú filmek (nagyméretű film, kisfilm, roll film, síkfilm) szkennelését és minőségjavító retusálását.