Jump to content

Fine Art album

Fine Art album

A Fine Art albumról

Kiknek?

Fine Art albumAlkotóművészek, grafikusok, fotóművészek és építészek számára készítünk Fine Art albumokat. Rendkívül elegáns és különleges kivitelezése valamint minőségi alapanyaga miatt ajánljuk exkluzív esküvői és családi albumokhoz vagy alkalmi fotósorozatokhoz. Kiállítási anyagok, grafikák, fotósorozat megjelenítésére bemutató albumként alkalmas, akár portfólióként, vagy egy-egy alkotói munka összefoglalásaként.

 

 

 

 

 

 


 

Felhasználási kör

Fine Art albumFelhasználási köre széles. Kerülhet bele fotó, grafika, szöveg, digitális festmény, grafika. Egy ilyen album emeli az alkotások színvonalát a Fine Art papír adta finomságokkal és az album egyedi küllemével. Fine Art albumok készültek nálunk;

 

 • fotóművészeti  alkotásokból,
 • alkotók kiállítási mintakönyveként,
 • mellékletnek építészeti vagy más művészeti diplomamunkákhoz,
 • iparművészek bemutató anyagaként,
 • grafikákból, rajzokból,
 • portfólió bemutatásához.

 

 


 

Csúcsminőség

A Fine Art album minősített Giclée papírra készül, ami alapanyagában megegyezhet akár egy kiállítás anyagával vagy grafikai sorozattal, annak összefoglalásaképpen vagy kiegészítőjeként. Ezek az egyedi kötéssel, kézzel készített albumok tükrözik az alkotó művészi igényességét, stílusát. Ebben a termékszegmensben a csúcsminőséget adják. Az egyedi megjelenés magas esztétikai színvonalat képvisel, nagyságrendekkel magasabbat, mint a portfólióként elkészített DVD lemez.

 


 

Fine Art album: a művészek névjegye

Fine Art albumokFotóművészként, alkotóművészként biztosan Ön is tudja, hogy nem elég csupán magának az elkészült műnek tökéletesnek lennie. Amikor például egy kiállítást szeretne megszervezni, nincs mindig lehetősége egyenként megmutatni az alkotásokat, így a kiállítási anyagokat vagy portfóliókat olyan minőségben kell elkészíttetnie, hogy a lehető leghűebben tükrözzék az eredetit. Éppen ezért jó választás a Fine Art album grafikákhoz, fotósorozatokhoz, portrékhoz és kiállítási anyagokhoz is, mert már önmagukban is művészeti értéket képviselnek.

A Fine Art albumok a modern digitális világban jelenleg elérhető legjobb minőségű eredményt nyújtják, amik akár egy évszázadnál tovább is képesek megőrizni magas színvonalukat, köszönhetően a Wilhelm Imaging Research Intézet által tanúsított papíroknak. Ezek rendkívül jól ellenállnak a fény okozta károknak, és anyaguk is jóval lassabban öregszik el, mint a hagyományos típusok; értékesítésre és archiválásra egyaránt kiválóan használható eredményt nyújtva. Háromféle papírból készülhet az album, ezek közül a fotósok által leginkább kedvelt a fényes felületű Fine Art fotó papír, ami élénk színeket eredményez, és a természetes fehérsége révén jobban illik a portréfotókhoz, így ha Önnek is ez a fő profilja, érdemes ezt választania a Fine Art albumához.

Mint minden album esetén, itt is nagy hangsúlyt kell fektetni a keménytáblás borító aprólékos megtervezésére, akár külön erre a célra érdemes készíteni egy saját grafikát, ami már a kinyitás előtt is tudatja azzal, aki a kezében tartja, hogy milyen stílusban és témában készült műveket fog látni. A felület is meghatározó, hiszen nem csak a szemünkkel mérjük fel először, de a kezünkbe vesszük, tapintjuk is a Fine Art albumot, választható akár bőr-, vászon-, vagy szaténhatású borítóval, de dombornyomással is kiemelhető, vagy akár valódi bőrkötéssel.

Ön is szeretne egy időtálló, kiemelkedő minőségű Fine Art albumot? Mi elkészítjük Önnek! Ha bármilyen kérdése merülne fel a nyomtatással, a papírtípusokkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén, szívesen megválaszoljuk!

Részletek


Borító

Fine Art album

A keménytáblás borító 3 mm vastag lemezből készül. Az általunk készített borító teljesen egyedi külsőt ad a könyvnek. A borítóra saját tervezésű képed, fotó grafikád, szöveg vagy egyéb képi elemed kerülhet. A gerincre cím, név, egyéb szöveg írható. A nyomtatott borító három féle fóliázott felülettel készül. Választható fóliák:

 

 • vászonhatású,
 • bőrhatású,
 • szaténhatású.

 

 

A fóliázott borítók egyediek, esztétikusak, karc-, kopás- és UV-állóak. A borító valódi bőrkötéssel is rendelhető három színben. A gerinc bordázott is lehet, a borító felülete dombornyomható. Fotók beültetésére is lehetőség van.

 

Előzék

Az előzéket – az első és utolsó oldal a könyv kemény tábláját köti össze a belívekkel – 350g súlyú, minőségi kreatív papírból készítjük, ami szintén nyomtatható. A színe a könyv hangulatához illetve meghatározó színvilágához illeszkedően választható. Név, dátum, alnyomat, vagy bármilyen egy- vagy többszínű grafikai elem jeleníthető meg rajta.

 

Belívek

A belíveket Fine Art fotónyomtatással (tizenkét színes Canon technológiával) készítjük az alábbi típusú hordozókra:

 • Fényes felületű Fine Art fotó papírra: A Fine Art fotópapír fényes felülete vivid színeket eredményez, természetes natúr fehérsége alkalmassá teszi a portré fotók tökéletes megjelenítésére.
 • Matt felületű RAG művészpapírra: 100%-ban savmentes, a fénynek ellenálló valamint rendkívül időtálló, pamut alapú művészpapír. Természetes fehérségű vastag anyag, mely rendkívül finom és különlegesen sima homogén felülettel rendelkezik.
 • Akvarell papírra: Nagy felbontású (high definition) digitális művészpapír nem tartalmaz optikai fehérítőt. Tiszta, tűéles képeket ad vissza extrém nagy színterjedelemmel. Sima, matt felületű, 100%-os pamut (cotton) alapú papír, amelyet kifejezetten képzőművészeti célra fejlesztettek. Grafikákhoz, rajzokhoz, akvarellekhez ajánljuk.

A belíveket műanyaglapra kasírozzuk, ezáltal a könyv lapjai nem görbülnek.

 


 

W.I.R. minősítés

A belívek lapjainak gyártásához használt háromféle papír megfelel a legmagasabb szintű öregedés és fényállósági kritériumoknak. Ezeket a minőségi elvárásokat a neves és független Wilhelm Imaging Research Intézet tanúsította.

 

A nyomtatás jellemzői

Archív (pigment) print: A legújabb technológiával előállítható nyomatok immár a fotóműtárgyakkal szemben támasztott követelményeknek is eleget tesznek. Jelenleg az archiválási időtállóság határa 150-250 év.

 

Technikai segédlet

A belívek szerkesztése

A belíveket az album méretének megfelelően, oldalpáronként egy file-ba szerkeszd 2-2 mm kifutóval. (első ábra). Példa: 30 x 30cm album esetén egy lap 304 mm x 604 mm méretű legyen). A hajtásnál, figyelj arra, hogy fontos képi elem (például: emberi arc) ne kerüljön a lap közepére, de mindenképpen használd ki a panoráma album adta lehetőséget: egy-egy nagy látványos oldalpárt elfoglaló fotó elhelyezésére. Ezzel izgalmassá tehetjük az albumot. Kisméretű képeket is használhatunk, mert a nyomtatás minősége lehetővé teszi. A felbontás lehetőleg 300 dpi legyen RGB színmódban, TIF, Photoshop PSD, vagy jó minőségű JPG formátumban. A lapok file neve tartalmazza a lap sorszámát (például lap_01)! Arra figyelj szerkesztéskor, hogy szöveg közvetlenül a vágott méret szélére ne kerüljön.

Előzék szerkesztése

Abban az esetben, ha nyomtatandó (szöveg, grafikai elem stb.) előzéket szeretnél, akkor ezeket is sorszámozott grafikai file-ba mentsd el és az előzékre utaló fájlnevet adj neki. Ha az előzéket nem szeretnéd nyomtatni, akkor ettől most tekints el.

A borító szerkesztése

A borító szerkesztéséhez segítségként PSD fájlt tölthető le (2-es ábra), ami tartalmazza a tábla körvonalát, gerincét és a szükséges kifutók jelölését. A borító tervezésénél figyelembe kell venni, hogy a nyílásnál (a keménytábla széle és a gerinc között) ne legyen fontos grafikai elem, mert az album ott nyílik. A megrendeléskor leadott borítón a sablon külön layeren legyen, vagy csak a 3-as ábrán lévő körvonalak és jelek legyenek láthatók. A borító képeit tartalmazó fájlt kérjük, olyan névvel lásd el, ami arra utal, hogy az a borító képeit tartalmazza.

 

 
2-es ábra   3-as ábra

6.3.4          PSD fájlok a szerkesztéshez

A fine-art album borítójának megtervezéséhez PSD (PhotoShop) fájlokat tudsz letölteni a lapok (oldalak) száma és az album mérete szerint.

 

Lapok száma 10 lap (20 oldal) 15 lapos (30 oldal) 20 lapos (40 oldal)
15 x 15 F10lap_15x15 F15lap_15x15 F20lap_15x15
20 x 20 F10lap_20x20 F15lap_20x20 F20lap_20x20
25 x 25 F10lap_25x25 F15lap_25x25 F20lap_25x25
20 x 30 álló F10lap_20x30 F15lap_20x30 F20lap_20x30
30 x 20 fekvő F10lap_30x20 F15lap_30x20 F20lap_30x20
30 x 30 F10lap_30x30 F15lap_30x30 F20lap_30x30

 

PhotoShop segítségével a borítókat a fenti sablonok alapján mérethelyesen könnyen beszerkesztheted.


Lapok összeállítása, feltöltés

A könyv lapjait oldalpárokban, TIF, PSD, vagy JPG formátumban 300dpi felbontásban sRGB színtérben fogadjuk be. A lapok sorrend szerint legyenek elnevezve (példa: 01.tif, 02.tif, 03.tif, …). Miután összeállítottad a fotókönyvet, akkor a könyv teljes anyagát (borítók, előzék és az oldalak képeit) kell eljuttatni hozzánk. Készíts egy ZIP fájlt a képfájlokból, és ezt az egy tömörített ZIP fájlt töltsd fel a mammutmail vagy a We Transfer fájl(küldő/megosztó) rendszerek segítségével. Címzettként az -t add meg. Az általunk letöltött fájlokról és az elkészítési határidőről visszaigazolást küldünk.Információkérés

Fine Art album on-line módon nem rendelhető meg, ezért mindenképp lépj velünk kapcsolatba a képfájlok feltöltésével és az album megrendelésével kapcsolatban. Ha bármilyen technikai kérdésed lenne a szerkesztéssel, a könyvtervvel és a kivitelezéssel kapcsolatosan, kérünk írj nekünk, szívesen segítünk!

Méretek & árak

Ártáblázat

Az áraink bruttó árak és magyar forintban (HUF) értendők.

Méret (cm)
szélesség x magasság

Lapok
száma

Kreatív nyomtatott kötésben

+Bőrkötés

Canson 310

Photo-

graphique

Canson 240

Aquarelle

Canson 310

Lustre

+ Plexi borító

Marhabőrkötés

Modern olasz bőrkötés

15 x 15

10

28 400 Ft

28 200 Ft

26 300 Ft

 

18 000 Ft

46 000 Ft

15

34 900 Ft

34 600 Ft

31 700 Ft

20

41 400 Ft

40 900 Ft

37 100 Ft

20 x 20

10

39 400 Ft

39 000 Ft

35 800 Ft

19 000 Ft

46 000 Ft

15

50 100 Ft

49 500 Ft

44 700 Ft

20

60 700 Ft

60 000 Ft

53 500 Ft

25 x 25

10

62 000 Ft

61 300 Ft

55 200 Ft

23 000 Ft

49 000 Ft

15

82 200 Ft

81 100 Ft

72 000 Ft

20

102 400 Ft

101 000 Ft

88 900 Ft

20 x 30

10

53 100 Ft

52 500 Ft

47 700 Ft

23 000 Ft

51 000 Ft

15

69 200 Ft

68 300 Ft

61 000 Ft

20

85 200 Ft

84 000 Ft

74 400 Ft

30 x 20

10

53 100 Ft

52 500 Ft

47 700 Ft

23 000 Ft

51 000 Ft

15

69 200 Ft

68 300 Ft

61 000 Ft

20

85 200 Ft

84 000 Ft

74 400 Ft

30 x 30

10

72 800 Ft

71 900 Ft

64 300 Ft

28 300 Ft

23 000 Ft

51 000 Ft

15

97 700 Ft

96 300 Ft

84 800 Ft

20

122 500 Ft

120 700 Ft

105 400 Ft

 

 


 

Egyedi megrendelés

Abban az esetben, ha ezen az on-line felületen ajánlott paraméterű Fine Art albumok közül mégsem találtál volna magadnak megfelelőt (méretet, lapszámot, előzék színt stb.), akkor egyedi rendelésre is gyártunk albumot. Ebben az esetben kérünk lépj velünk kapcsolatba, írj nekünk!

Egyedi kedvezmény

Nagyobb példányszámú rendelés esetén, írásban kérj tőlünk egyedi forgalmi kedvezményt, amit a termékszámlában százalékosan tudunk érvényesíteni. A kedvezmény mértékét megtalálod az ÁSZF-ben.

 

Kapcsolat

Tartalomjegyzék

Fotónyomtatás

Giclée nyomtatás

Vászonnyomtatás
Prémium fotókönyv

Referenciák

Elérhetőség

Minőség – Bizalom

Szótár (A-Z)

ÁSZF

On-line kalkulátor

Fine Art album
Plexi fotó

Kasírozás, paszpartu, keretezés

Szkennelés, retusálás

 

 

Címkefelhő

2019marcius, bőrkötés, canvas, Dibond, digitalizálás, digitális fotó, digitális fényképezés, digitális fényképezőgép, digitális nyomtatás, esztétikus, farkasfogakasztó, fekete-fehér, felbontás, felületvédelem, Fine Art album, Fine Art nyomtatás, fotólabor, fotónyomat, fotónyomtatás, galériák, Giclée Fine Art, keretek, keretezés, keretezés árai, kifutó, kivitelezés, kiállítás, kiállítási képek, kiállítók, Kodak, kreatív, kreatív felületű, kreatív karton, kreatív papír, kritériumok, képakasztó, képfeldolgozó szoftver, képfelújítás, képfájl, képi elem, képkeret, képkeret profil, képkeretezés, képminőség, képmódosítás, képzőművészet, kölcsönösen előnyös, könyv lapjai, könyvborító, könyvgerinc, könyvterv, könyvtest, környezet, különleges nyomathordozó, lapok összeállítása, lapszám, Large Format Printing, layer, Limitált kiadás, Lustre, látvány, marhabőrkötés, megelégedettség, metálfényű, minőség, minőségi elvárások, minőségi gondolkodás, minőségjavítás, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, MOME, monitor, múzeumi szabvány, múzeumok, műalkotás, művész, művészeti alkotás, művészeti diploma, művészi igényesség, művészpapír, nagyméretű fotográfiák, negatívszkennelés, nyitási hézag, nyomathordozó, nyomtatás minősége, oldalpár, Photoshop, plexifotó, plexikép, Prémium fotókönyv, PSD, retusálás, Silk Raster, Silver Pearl, SRGB, sRGB színtér, struktúrált felületű, szerkesztés, szerzői jog, szkennelés, szkennelés kisfilmről, szolgáltatás, szép felületű, színhelyes, színprofil, Színtartósság, színtelítettség, színvilág, színválaszték, TIF, ujjlenyomat, utómunka, UV-álló, vakráma, W.I.R. minősítés, zárt sorozat

Rólunk

Sokéves grafikusi és nyomdaipari szakmai múlttal és több mint 10 éves folytonosan fejlődő képfeldolgozási és digitális nyomtatási tapasztalattal rendelkező kisvállalkozás vagyunk.  A legkorszerűbb digitális nyomtatási technológiák felhasználásával, a legnagyobb színtér megjelenítése mellett állítunk elő nagyméretű fotográfiákat, melyek hosszú élettartammal és színtartóssággal bírnak. Megrendelőink közé tartozik mindenki, aki szeretné képi alkotását tárgyiasult formájában látni. Ügyfeleink főként alkotó művészek, fotográfusok, valamint a digitális fotózás szerelmesei.

Az utóbbi néhány évben a nagyméretű digitális fotónyomatok rendkívül széles felhasználási körben terjedtek el, és a nyomatok minőségével szemben támasztott követelmények is folyamatosan nőttek. Válaszolva a kor kihívásainak, a képeinket különböző felületű, kiváló minőségű és nagy nyomattartósságú fotópapírokra valamint vásznakra nyomtatjuk. Széles nyomathordozó választékkal rendelkezünk, mely lehetőséget ad az alkotónak arra, hogy a kép tartalmához és stílusához leginkább illeszkedő médiára nyomtasson.

Alkotóművészek számára készítünk Giclée nyomatokat is. A Giclée Fine Art nyomtatás lényege a múzeum archív nyomathordozó és a megfelelő Fine Art nyomtató találkozása. A magas minőségi igényeknek megfelelő giclée papírok, a megfelelő festék és nyomtatási technológia biztosítják azt, hogy a kész nyomatok alkalmasak legyenek galériákban történő kiállításukra illetve értékesítésükre. A Fine Art nyomatoknak, – hogy azok értékesíthetővé és archiválásra alkalmassá váljanak – nemzetközi szabványok által meghatározott feltételeknek kell megfelelniük.

A Fine Art nyomtatás egyik különleges és nagyon izgalmas nyomathordozói a művészvászon illetve a fotóvászon (canvas). A kép tónus- és részletgazdagsága tökéletesen jeleníthető meg a matt és strukturált vászon felületén. A vászonra nyomtatott alkotásokkal, képekkel, grafikákkal, elektrografikákkal, digitális festményekkel különleges művészi hatást érünk el. A vászonképek vakrámára feszítve műtárgyakká alakulnak, melyek kiállításokon és galériákban műtárgyként jelennek meg, de a lakásunk igényes dekorációját is adhatják.

A fotográfusoknak Prémium fotókönyvet is ajánlunk. Egy-egy téma, fotósorozat, akár portfólió, valamilyen művészeti diploma vagy felvételi anyag összefoglalásaként, illetve más művészeti téma bemutatására is kiváló választás, de készítünk fotókönyvet (akár nagy példányszában is) esküvők, családi események, utazások emlékeinek megőrzésére is. A fotókönyveink tartósak, erős kötéssel készülnek, vastag merev lapokból állnak, könnyen lapozhatóak, 180 fokban nyílnak (így a panoráma képek is élvezhetőek), a borítók strapabíróak. A könyveink egyedileg, az egyéni kívánságnak megfelelően, kézi munkával készülnek el.

Alkotóművészek, grafikusok, fotóművészek és építészek számára készítünk Fine Art albumokat. Kerülhet bele fotó, grafika, szöveg, digitális festmény. Egy ilyen album emeli az alkotások színvonalát a Fine Art papír adta finomságokkal és az album egyedi küllemével.

Az utómunka elengedhetetlen része a képek elkészítésének. A képnyomtatás utáni következő fázis a kasírozás. A nyomatokat egy vastagabb (2-10mm) lemezre ragasztjuk, kasírozzuk. Ezáltal a nyomatok hosszú évek után sem hullámosodnak, gyűrődnek meg. A felkasírozott képek tartósabbak lesznek és könnyebbé válik a keretezés is.

Papírképek, negatívok, diák tartalmainak digitalizálása szintén szerepel a szolgáltatásaink palettáján. A régi papírképek, negatívok és diák tartalmának – eredeti fényükben, az utókor számára történő – megőrzése értékmentő feladatot jelentenek. Professzionális igények kielégítésére szívesen elvégezzük különböző típusú filmek (nagyméretű film, kisfilm, roll film, síkfilm) szkennelését és minőségjavító retusálását.