Jump to content

Fotónyomtatás

Chochol Károly, tájképek (nagyméretű fotónyomtatás)

A fotónyomtatásról

 

 

 Előzmények

 A világ első digitális fényképezőgépeDigitális fényképezőgépek robbanásszerű terjedésével a digitális fotózás élménye szinte mindenki számára elérhetővé vált és művészet területén is előtérbe került ez a technológia. A digitális fényképezőgépek által készíthető képek minősége illetve a digitális képfeldolgozó eszközök, nyomtatók együtt fejlődtek. Ezzel együtt megjelent a különböző méretű (kézbe fogható, kifüggeszthető) képek iránti igény, amellyel a digitális nyomtatóknak is lépést kellett tartaniuk. A jelenlegi csúcstechnológiával a nagyméretű nyomtatás (LFP=Large Format Printing) a fotókidolgozási eljárások közül a legjobb minőséget adja.
 
A világ első digitális fényképezőgépe
(Steven J. Sasson, 1975)


Előnyei

digitális fényképezőgépA legkorszerűbb technológiával állítjuk elő a nagyméretű fotográfiákat a legnagyobb színtér megjelenítése mellett. A nyomatok később ugyanebben a minőségben reprodukálhatók bármilyen példányszámban és méretben. A digitális nyomat hosszú élettartammal és színtartóssággal bír. Nagy nyomattartósság jellemzi és hozzá a média/hordozó választéka is széles. Különböző felületű és kiváló minőségű fotópapírok valamint vásznak állnak rendelkezésre. A képfeldolgozás folyamata gyors, a képek nyomtatása rövid időt vesz igénybe.  Összefoglalva:

 • legkorszerűbb és állandóan fejlődő technológia felhasználása,
 • széles színtér megjelenítés,
 • nyomatok bármikor ugyanabban a minőségben reprodukálhatók,
 • példányszám és méret könnyen beállítható,
 • hosszú élettartam és színtartósság,
 • széles média választék,
 • a kész nyomat rövid időn belül előállítható.

Felhasználás

digitális fényképezőgépA nagyméretű digitális fotónyomatok rendkívül széles felhasználási körben terjedtek el a nyomathordozók mind szélesebb választéka és a megnövekedett minőségi követelmények miatt:

 • kiállítási nyomatok galériák részére,
 • digitális alkotások, fotómontázsok, fotógrafikák
 • lakás és beltéri dekorációk lakberendezőknek és belsőépítészeknek,
 • prémium minőségű panoráma fotókönyvek,
 • családi, esküvői, gyermek fotók,
 • osztálytablók,
 • portfoliók készítése,
 • dia és negatív képek szkennelés utáni nyomtatása.


Páratlan képminőség

 • 12 színű Lucia EX tintarendszer 12 színű Lucia EX tintarendszer (az RGB és CMYK tinták egyidejű alkalmazásával különlegesen élénk és pontos színek visszaadása),
 • 2400dpi felbontású nyomatok, 16 bites színmélység,
 • A fekete, matt fekete, szürke és fotószürke tinták kombinációja hihetetlenül egyenletes, szemcsézettség nélküli színátmeneteket biztosít, tökéletes fekete-fehér fotográfiák készülnek,
 • A fejlett tintarendszer csökkenti a feketék bronzosodását és növeli a nyomatok karcállóságát,
 • A 12 színes digitális pigment nyomtatással készült képek megfelelnek a legmagasabb szintű öregedés és fényállósági kritériumoknak. A nyomatok hosszú évtizedek alatt sem veszítik el az élénk színeket, nem fakulnak.
 • A legújabb fejlesztésű papírok (RC papírok) gyanta bevonatúak, mikroporózus felületük a nyomtatás után azonnal száradnak (instant dry), a víznek, ujjlenyomatnak ellenállnak.
 • Tökéletes színvisszaadás és tű éles részletek.

 

Folyamat

Kiállítási képek vagy több kép esetén próbanyomatot készítünk egy képből kis méretben, ill. egy kép 100%-os méretéről. Így meggyőződhetsz arról, hogy a próbanyomat alapján a kiállítandó fotográfiák megfelelnek-e az elképzeléseidnek. A fotónyomtatás folyamata nem ér véget a nyomtatással, a képet kasírozzuk habkartonra, műanyag lemezre, Dibond lemezre. A kasírozást, keretezést helyben végezzük, így a képet nem kell máshová szállítani az utómunkák elvégzéséhez.   A kasírozott képhez választható képkeret, ami széles választékban áll rendelkezésünkre. Régi diák, negatívok  esetén a az anyagokat digitalizáljuk, retusáljuk, nyomtatásra előkészítjük.

 


 

Miért az abcdekor?

abcdekor szórólap

 • nagyteljesítményű, csúcsminőségű gépeket használunk,
 • állandó raktárkészletet tartunk festékekből és nyomathordozókból,
 • az alkotás reprodukálása A-tól Z-ig (a szkenneléstől a keretezésig) biztosított,
 • gyors kiszállítást vállalunk,
 • több mint 10 éves, folytonosan fejlődő szakmai múlttal rendelkezünk.A fotónyomtatás sosem megy ki a divatból!

fotónyomtatásTény, hogy a digitális fényképezés korszakát éljük, már csak elvétve lehet olyan emberrel találkozni, aki analóg gépet használ. A digitális korszak azzal is jár, hogy rengeteg fényképet készítünk, azonban ezeknek a nagy részét egyszer nézzük csak meg a számítógépen, és utána elraktározzuk. Ám bizonyos időközönként érdemes egy kicsit a fotónyomtatással foglalkozni, és készíteni egy-egy családi fényképalbumot vagy fali dekorációt.

A papírképek nézegetésének utánozhatatlan hangulata van, hiszen teljesen másképp fest egy fénykép kézben fogva, mint monitoron nézve. A fotónyomtatással ráadásul könnyebben meg is mutathatjuk őket olyanoknak is, akik nem rendelkeznek számítógéppel. Érdemes néhányat készíttetni a nyaralásról, a családi eseményekről, de sokan szeretnek a hétköznapok legjobb képeiből is kinyomtattatni egy-két darabot.

Fordulj hozzánk bizalommal fotónyomtatással kapcsolatban, kedvező árakkal és rövid határidővel várunk! Termékeink tartósak, méret- és papírválasztékunk nagy, állítsd össze személyre szabott rendelésedet!

Fotópapírok

Fotónyomtatáshoz matt, félfényes vagy fényes, illetve sima és strukturált felületű fotópapírokat ajánlunk:     

Kodak 255 Glossy fotópapír 

Természetes fehérségű, fényes, sokoldalú portrépapír. A legjobb média az egyedi klasszikus családi képekhez, professzionális fotókhoz, fekete-fehér felvételekhez, tájképekhez és nagyformátumú poszter nyomtatáshoz. Élénk színek és erős kontrasztok jellemzik a fényes nyomatokat. (Kodak 255 Glossy)


Kodak 255 Lustre fotópapír

255g/m² súlyú mikropórusos felületű, gyöngyházfényű fotópapír prémium minőségben. Élénk színek és azonnali száradás jellemzi. Részletgazdag képekhez, portrékhoz, fekete-fehér képekhez javasoljuk. Fontos tulajdonsága hogy ujjlenyomatálló, felülete kevésbé sérülékeny, nem csillog, kiállításokhoz kiváló választás. (Kodak 255 Lustre)


Kodak 230 Matte fotópapír

230g-os matt felületű fotópapír. Az erős vivid színek megjeleníthetősége garantálja a magas minőséget. Felülete teljesen matt, fotókhoz, grafikákhoz egyéb digitális művekhez ajánljuk. (Kodak 230 Matte)


PSR 250 Silk Raster fotópapír

Élénk fehér portrépapír a klasszikus fotópapírok vastagságában. Különleges raszter rácsos felülete selyemfényű, igen hasonló a klasszikus előhívott selyemraszter fényképekhez. A felülete jól ellenáll ujjlenyomatoknak, nem sérülékeny. (PSR 250 Silk Raster)


Metallic 250 Glacier

250g/m² súlyú metálfényű fotópapír, mely a fényes felületű részleteket és a mély fekete tónusokat széles színtartományban kiválóan reprodukálja.  (Metallic 250 Glacier)

 


Silver 200 Pearl 

200g/m² súlyú, természetes fehérségű portré papír, selyemfényű bevonattal.  (Silver 200 Pearl)

Technikai segédlet

Fájlformátumok

Az alábbi fájlformátumokat ajánljuk: TIF, PSD (Photoshop), JPG, lehetőség szerint Adobe RGB színtér használattal. A fotóminőségű nyomat felbontása minimum 300dpi legyen. Kisebb felbontás esetén a kép a minőségéből és a részletgazdagságából veszíthet. Nagyobb méretű (50cm x 70cm feletti) képek esetén a felbontás lehet kisebb is (kb. 150-200dpi), mivel ezeket a képeket az ember általában nagyobb távolságból nézi.

Méret

A kép nagyítása fordítottan arányos a felbontásával. Vigyázzunk, hogy a kép nagyítása ne menjen a felbontás rovására. A képek 1:1-es méretben semmiképp ne legyenek 150-170dpi felbontásnál kisebbek.


Színprofil

A képekhez nyomtatásához nem kell színprofilt hozzárendelni. Érdemes Adobe RGB színtérben fotózni és a képfeldolgozás során ezt használni, hogy megmaradjanak az élénk színek. Az ismert színrendszerek közül a legkisebb színtérrel a CMYK, majd az SRGB, a legnagyobb színtérrel az Adobe RGB rendelkezik. Amennyiben szeretnéd monitorodon ellenőrizni a kiválasztott kép beállításait és eldöntötted melyik nyomathordozót választod, a hozzátartozó ICC színprofilt kérésedre elküldjük.

Képminőség

Nyomtatásra csak jó minőségű - megfelelő élességű, kontrasztú, helyes színbeállítású - képeket válasszunk, mert a nyomat sem lesz jobb minőségű, mint az eredeti fájl. A képfeldolgozó programban megnyitott képet akkora méretben jelenítsük meg a monitoron, hogy az ott mért 1 cm távolság azonos legyen a valóságban látott 1 cm-el. Így pontosan láthatjuk, hogy milyen lesz a képünk nyomtatáskor (részletgazdagság, retus hibák).


Médiaválasztás

Ha nem ismered a médiák tulajdonságait, vagy ebben nincs gyakorlati tapasztalatod, kérj tőlünk tanácsot a megfelelő nyomathordozó kiválasztásához.

Információkérés

Ha bármilyen technikai kérdésed lenne, kérünk lépj velünk kapcsolatba.

Méretek & árak

On-line kalkulátor

Az on-line kalkulátor segítségével, könnyen összeállíthatod magadnak az ajánlati kosaradat, amelyet elküldhetsz egy tetszőleges e-mail címre. Ha be vagy jelentkezve, a regisztrációkor megadott e-mail címedre fog az árajánlat megérkezni. On-line kalkulátor fotónyomtatáshoz.

Fotónyomtatás ártáblázat

Az áraink bruttó árak és magyar forintban (HUF) értendők.

Méret (cm)

Kodak 255 Glossy

Kodak 255 Lustre

Kodak 230 Matte

PSR 250 Silk Raster

Metallic 250 Glacier

Silver 200 Pearl

20 x 30

2 100 Ft

2 100 Ft

2 000 Ft

2 100 Ft

2 200 Ft

2 500 Ft

25 x 35

2 400 Ft

2 500 Ft

2 400 Ft

2 400 Ft

2 600 Ft

2 900 Ft

30 x 40

2 800 Ft

2 800 Ft

2 700 Ft

2 800 Ft

2 900 Ft

3 300 Ft

30 x 45

2 900 Ft

2 900 Ft

2 800 Ft

2 900 Ft

3 000 Ft

3 400 Ft

35 x 50

3 300 Ft

3 400 Ft

3 200 Ft

3 300 Ft

3 500 Ft

3 900 Ft

40 x 40

3 400 Ft

3 400 Ft

3 300 Ft

3 400 Ft

3 600 Ft

4 100 Ft

40 x 50

3 700 Ft

3 700 Ft

3 600 Ft

3 600 Ft

3 800 Ft

4 300 Ft

40 x 60

3 900 Ft

3 900 Ft

3 800 Ft

3 800 Ft

4 100 Ft

4 600 Ft

45 x 60

4 300 Ft

4 300 Ft

4 200 Ft

4 200 Ft

4 500 Ft

5 000 Ft

50 x 50

4 300 Ft

4 400 Ft

4 200 Ft

4 300 Ft

4 500 Ft

5 200 Ft

50 x 60

4 600 Ft

4 700 Ft

4 500 Ft

4 600 Ft

4 800 Ft

5 500 Ft

50 x 70

5 600 Ft

5 700 Ft

5 500 Ft

5 600 Ft

5 900 Ft

6 800 Ft

50 x 75

6 000 Ft

6 000 Ft

5 800 Ft

5 900 Ft

6 300 Ft

7 200 Ft

60 x 60

5 300 Ft

5 400 Ft

5 200 Ft

5 300 Ft

5 600 Ft

6 400 Ft

60 x 80

6 800 Ft

6 800 Ft

6 600 Ft

6 700 Ft

7 100 Ft

8 100 Ft

60 x 90

7 500 Ft

7 600 Ft

7 300 Ft

7 400 Ft

7 900 Ft

9 000 Ft

70 x 70

8 700 Ft

8 700 Ft

8 400 Ft

8 500 Ft

9 200 Ft

10 800 Ft

70 x 100

9 900 Ft

10 000 Ft

9 600 Ft

9 800 Ft

10 500 Ft

12 100 Ft

75 x 100

10 600 Ft

10 600 Ft

10 200 Ft

10 400 Ft

11 100 Ft

12 900 Ft

80 x 80

10 200 Ft

10 300 Ft

9 900 Ft

10 000 Ft

10 800 Ft

12 700 Ft

80 x 100

11 200 Ft

11 300 Ft

10 900 Ft

11 000 Ft

11 800 Ft

13 600 Ft

80 x 120

14 800 Ft

14 900 Ft

14 300 Ft

14 500 Ft

15 700 Ft

18 400 Ft

90 x 90

11 900 Ft

12 000 Ft

11 500 Ft

11 700 Ft

12 600 Ft

14 700 Ft

90 x 120

15 500 Ft

15 600 Ft

15 000 Ft

15 200 Ft

16 400 Ft

19 200 Ft

100 x 100

13 700 Ft

13 800 Ft

13 300 Ft

13 500 Ft

14 500 Ft

16 800 Ft

100 x 120

16 200 Ft

16 400 Ft

15 700 Ft

16 000 Ft

17 200 Ft

19 900 Ft

100 x 140

18 800 Ft

18 900 Ft

18 200 Ft

18 400 Ft

19 800 Ft

23 000 FtEgyedi megrendelés

Ha ezen az on-line felületen ajánlottól eltérő méretű fotónyomtatást szeretnél, akkor kérünk lépj velünk kapcsolatba, mivel egyedi méretben is nyomtatunk.

Egyedi kedvezmény

Nagyobb példányszámú on-line rendelés esetén, írásban kérj tőlünk egyedi mennyiségi kedvezményt, amit a termékszámlában százalékosan tudunk érvényesíteni. A kedvezmény mértékét megtalálod az ÁSZF-ben.

 


Bruttó ár (HUF)
Méret (szélesség x magasság) 11 - PHG 260 High Gloss fényes 12 - Ilford 290 Pearl 13 - PM 230 matt 14 - PSR 250 Premium
30cm x 40cm 1 230 1 170 1 150 1 320
40cm x 40cm 1 630 1 560 1 540 1 750
40cm x 50cm 2 000 1 930 1 900 2 140
40cm x 60cm 2 290 2 260 2 230 2 440
45cm x 60cm 2 580 2 540 2 510 2 750
50cm x 50cm 2 490 2 410 2 370 2 670
50cm x 70cm 3 490 3 370 3 320 3 740
60cm x 60cm 3 430 3 390 3 340 3 660
60cm x 80cm 4 580 4 520 4 460 4 880
60cm x 90cm 5 150 5 080 5 010 5 490
70cm x 70cm 5 200 4 860 4 800 5 610
70cm x 100cm 6 670 6 580 6 490 7 120
75cm x 100cm 7 150 7 050 6 960 7 620
80cm x 80cm 6 520 6 210 6 130 7 000
80cm x 120cm 9 770 9 320 9 200 10 490
90cm x 90cm 8 070 7 780 7 680 8 650
90cm x 120cm 10 760 10 370 10 240 11 530
100cm x 100cm 9 530 9 400 9 280 10 160
100cm x 120cm 11 430 11 280 11 130 12 200

On-line rendelés

Jelenleg fejlesztés alatt...

Szíves elnézésed és türelmedet kérjük. Köszönjük a megértésed.

Megrendelésedet e-mailben fel tudod adni, ha erre a gombra kattintasz:

 

Megrendelés e-mailben 

 

A válaszüzenetünkben megadjuk az árat és a várható elkészítési határidőt.

 

Kapcsolat

Tartalomjegyzék

Fotónyomtatás

Giclée nyomtatás

Vászonnyomtatás
Prémium fotókönyv

Referenciák

Elérhetőség

Minőség – Bizalom

Szótár (A-Z)

ÁSZF

On-line kalkulátor

Fine Art album
Plexi fotó

Kasírozás, paszpartu, keretezés

Szkennelés, retusálás

 

 

Címkefelhő

2019marcius, bőrkötés, canvas, Dibond, digitalizálás, digitális fotó, digitális fényképezés, digitális fényképezőgép, digitális nyomtatás, esztétikus, farkasfogakasztó, fekete-fehér, felbontás, felületvédelem, Fine Art album, Fine Art nyomtatás, fotólabor, fotónyomat, fotónyomtatás, galériák, Giclée Fine Art, keretek, keretezés, keretezés árai, kifutó, kivitelezés, kiállítás, kiállítási képek, kiállítók, Kodak, kreatív, kreatív felületű, kreatív karton, kreatív papír, kritériumok, képakasztó, képfeldolgozó szoftver, képfelújítás, képfájl, képi elem, képkeret, képkeret profil, képkeretezés, képminőség, képmódosítás, képzőművészet, kölcsönösen előnyös, könyv lapjai, könyvborító, könyvgerinc, könyvterv, könyvtest, környezet, különleges nyomathordozó, lapok összeállítása, lapszám, Large Format Printing, layer, Limitált kiadás, Lustre, látvány, marhabőrkötés, megelégedettség, metálfényű, minőség, minőségi elvárások, minőségi gondolkodás, minőségjavítás, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, MOME, monitor, múzeumi szabvány, múzeumok, műalkotás, művész, művészeti alkotás, művészeti diploma, művészi igényesség, művészpapír, nagyméretű fotográfiák, negatívszkennelés, nyitási hézag, nyomathordozó, nyomtatás minősége, oldalpár, Photoshop, plexifotó, plexikép, Prémium fotókönyv, PSD, retusálás, Silk Raster, Silver Pearl, SRGB, sRGB színtér, struktúrált felületű, szerkesztés, szerzői jog, szkennelés, szkennelés kisfilmről, szolgáltatás, szép felületű, színhelyes, színprofil, Színtartósság, színtelítettség, színvilág, színválaszték, TIF, ujjlenyomat, utómunka, UV-álló, vakráma, W.I.R. minősítés, zárt sorozat

Rólunk

Sokéves grafikusi és nyomdaipari szakmai múlttal és több mint 10 éves folytonosan fejlődő képfeldolgozási és digitális nyomtatási tapasztalattal rendelkező kisvállalkozás vagyunk.  A legkorszerűbb digitális nyomtatási technológiák felhasználásával, a legnagyobb színtér megjelenítése mellett állítunk elő nagyméretű fotográfiákat, melyek hosszú élettartammal és színtartóssággal bírnak. Megrendelőink közé tartozik mindenki, aki szeretné képi alkotását tárgyiasult formájában látni. Ügyfeleink főként alkotó művészek, fotográfusok, valamint a digitális fotózás szerelmesei.

Az utóbbi néhány évben a nagyméretű digitális fotónyomatok rendkívül széles felhasználási körben terjedtek el, és a nyomatok minőségével szemben támasztott követelmények is folyamatosan nőttek. Válaszolva a kor kihívásainak, a képeinket különböző felületű, kiváló minőségű és nagy nyomattartósságú fotópapírokra valamint vásznakra nyomtatjuk. Széles nyomathordozó választékkal rendelkezünk, mely lehetőséget ad az alkotónak arra, hogy a kép tartalmához és stílusához leginkább illeszkedő médiára nyomtasson.

Alkotóművészek számára készítünk Giclée nyomatokat is. A Giclée Fine Art nyomtatás lényege a múzeum archív nyomathordozó és a megfelelő Fine Art nyomtató találkozása. A magas minőségi igényeknek megfelelő giclée papírok, a megfelelő festék és nyomtatási technológia biztosítják azt, hogy a kész nyomatok alkalmasak legyenek galériákban történő kiállításukra illetve értékesítésükre. A Fine Art nyomatoknak, – hogy azok értékesíthetővé és archiválásra alkalmassá váljanak – nemzetközi szabványok által meghatározott feltételeknek kell megfelelniük.

A Fine Art nyomtatás egyik különleges és nagyon izgalmas nyomathordozói a művészvászon illetve a fotóvászon (canvas). A kép tónus- és részletgazdagsága tökéletesen jeleníthető meg a matt és strukturált vászon felületén. A vászonra nyomtatott alkotásokkal, képekkel, grafikákkal, elektrografikákkal, digitális festményekkel különleges művészi hatást érünk el. A vászonképek vakrámára feszítve műtárgyakká alakulnak, melyek kiállításokon és galériákban műtárgyként jelennek meg, de a lakásunk igényes dekorációját is adhatják.

A fotográfusoknak Prémium fotókönyvet is ajánlunk. Egy-egy téma, fotósorozat, akár portfólió, valamilyen művészeti diploma vagy felvételi anyag összefoglalásaként, illetve más művészeti téma bemutatására is kiváló választás, de készítünk fotókönyvet (akár nagy példányszában is) esküvők, családi események, utazások emlékeinek megőrzésére is. A fotókönyveink tartósak, erős kötéssel készülnek, vastag merev lapokból állnak, könnyen lapozhatóak, 180 fokban nyílnak (így a panoráma képek is élvezhetőek), a borítók strapabíróak. A könyveink egyedileg, az egyéni kívánságnak megfelelően, kézi munkával készülnek el.

Alkotóművészek, grafikusok, fotóművészek és építészek számára készítünk Fine Art albumokat. Kerülhet bele fotó, grafika, szöveg, digitális festmény. Egy ilyen album emeli az alkotások színvonalát a Fine Art papír adta finomságokkal és az album egyedi küllemével.

Az utómunka elengedhetetlen része a képek elkészítésének. A képnyomtatás utáni következő fázis a kasírozás. A nyomatokat egy vastagabb (2-10mm) lemezre ragasztjuk, kasírozzuk. Ezáltal a nyomatok hosszú évek után sem hullámosodnak, gyűrődnek meg. A felkasírozott képek tartósabbak lesznek és könnyebbé válik a keretezés is.

Papírképek, negatívok, diák tartalmainak digitalizálása szintén szerepel a szolgáltatásaink palettáján. A régi papírképek, negatívok és diák tartalmának – eredeti fényükben, az utókor számára történő – megőrzése értékmentő feladatot jelentenek. Professzionális igények kielégítésére szívesen elvégezzük különböző típusú filmek (nagyméretű film, kisfilm, roll film, síkfilm) szkennelését és minőségjavító retusálását.