Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_84a37b003e92856e9a886bcb8437df11, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /_sys/v1/classes/c_sw_sys.class.php on line 265
Fine Art nyomtatás – Plexi fotó nyomtatás, plexi print, üvegfotó készítése

Jump to content

Plexi fotó

A plexi fotóról

Mi is ez valójában?

Egy különleges módszer a fotók bemutatására és elhelyezésére. Ha plexilapot szorosan illesztünk a fotónyomat elé, akkor a kép különleges mélységet, élénk színvilágot és élességet kap. Ez egy egyedi módja az otthonokban,  a múzeumokban, galériákban kiállított képek bemutatásának. Egy speciális kötőanyag használatával a lég- és buborékmentes kötés rögzíti a nyomatot és az UV-álló plexielőlapot a  hátlaphoz.

Miért látjuk másképp?

A fotográfia homlokfelületének a plexiüveg hátfelületéhez való közvetlen illesztése/ragasztása megszűnteti a hagyományos keretezéshez használt üveg esetében tapasztalható fényvisszaverődést, sőt növeli a kép élességét, a kontrasztját és a színtelítettségét. Amikor a fény áthatol az akrilüveg rétegén, a fénynek a képről való visszaverődése teljesen különböző hatást vált ki, mint a hagyományos paszpartuzott és keretbe foglalt üveg esetében. Ezzel az egyedi gyártási módszerrel a fény szétszóródása csökken az akril üveg homogenitása miatt, ami azt eredményezi, hogy a színek élesebbek, ragyogóbbak, intenzívebbek és sokkal közvetlenebbek lesznek.

 


Szinte lebeg a kép a falon

A plexiüveg, a fotó és a hátsó lap összeállított együttesét egy elölről nem látható, a képhez képest kisebb méretű akasztóhoz rögzül, ami egyben távtartóként is szolgál a kép és a fal között, ezzel olyan hatást kölcsönöz a képnek, mintha az a levegőben lógna.

 

 

 

 

 

 

 

Mi a különbség a hagyományos  keretezésű  képekhez képest?

A hagyományos keretezés esetén jól meg kell tudni választani a keret anyagát, formáját és színét, hogy kiegészítse a képet, valamint a környezetével és a berendezéssel is harmonizáljon. A plexi mögé helyezett kép esetén erre a szép ízlést, türelmet és időt igénylő válogatási feladat elvégzésére nincs szükség.  Ez egy nagyon látványos módja a fotográfia vagy más digitális alkotás bemutatásának. Manapság már a múzeumok és galériák által is kedvelt technika. Talán mert egy harmadik dimenziót is megjelenít a hagyományos kétdimenziós képekhez képest, és olyan ragyogást és intenzitást kölcsönöz a nyomatnak, amely a hagyományos keretezés esetében elérhetetlennek tűnik.


 

Technikai segédlet

A plexikép részei

Az elkészült plexifotó végül 5 fő részből áll:

  • plexiüveg vagy más akrilüveg,
  • fotográfia,
  • rögzítő anyag,
  • hátlap,
  • akasztószerkezet.

Plexikép formái

A plexilapokat precíziós lézeres készülékkel vágják méretre, illetve kerekítik le a széleit. Ez lehetőséget ad arra, hogy a kép egyedi formájú legyen, kör vagy akár ellipszis alakú.


A fotográfia és nyomathordozó

Plexilap mögött olyan fotó mutat jól, amely fényes, és nagyobb méretben is jól kiemeli a részleteket.

Plexikép előlapja és hátlapja

A plexi előlap UV-álló, csillogást és mélységet ad a fotónak. 3 mm-es vastagságú plexi lappal dolgozunk. A plexifotó hátlapja 2 mm vastag Dibond lemez, amire az akasztót is szereljük.

Akasztószerkezet

A plexikép viszonylagosan nagy súlya miatt fontos a hátlapra szerelt erős és megbízható akasztószerkezet. A kép felakasztása nem okoz nagyobb nehézséget, mint egy átlagos képé vagy festményé, mivel a fémakasztó/távtartó keret a kép mögött helyezkedik el, és a kép súlyától függően elég lehet csak egyetlen tipli és csavar a falba.

 


 

Információkérés

Ha bármilyen technikai kérdésed lenne, kérünk, lépj velünk kapcsolatba.

 

Méretek & árak

Méretek

A plexiképeket az alábbi méretekben készítjük 3mm vastagságú víztiszta plexivel. A hátoldalát akasztósínnel és távtartóval látjuk el. A nagyobb méretű képek a súlyuk miatt 2 darab akasztósínt igényelnek.

 

30 x 40 cm

50 x 50 cm

30 x 45 cm

50 x 60 cm

35 x 50 cm

50 x 70 cm

40 x 40 cm

50 x 75 cm

40 x 50 cm

60 x 60 cm

40 x 60 cm

60 x 80 cm

45 x 60 cm

60 x 90 cm

On-line kalkulátor

Az on-line kalkulátor segítségével, könnyen összeállíthatod magadnak az ajánlati kosaradat, amelyet elküldhetsz egy tetszőleges e-mail címre. Ha be vagy jelentkezve, a regisztrációkor megadott e-mail címedre fog az árajánlat megérkezni. On-line kalkulátor plexifotó készítéshez.

Ártáblázat

A plexifotó nagyon látványos módja az alkotások bemutatásának, nem kerül sokkal többe, mint egy hagyományos jó minőségű fából vagy fémből készült keretbe illesztett kép. Az áraink bruttó árak és magyar forintban (HUF) értendők.

Méret
(cm)

Plexi fotó

Plexi- akasztósín

Bruttó ár akasztóval

30 x 40

35 500 Ft

1 darab:
1 800 Ft

37 300 Ft

30 x 45

36 700 Ft

38 500 Ft

35 x 50

39 900 Ft

41 700 Ft

40 x 40

40 100 Ft

41 900 Ft

40 x 50

42 500 Ft

44 300 Ft

40 x 60

46 300 Ft

48 100 Ft

45 x 60

49 600 Ft

51 400 Ft

50 x 50

48 400 Ft

1 pár:
2 700 Ft

51 100 Ft

50 x 60

51 800 Ft

54 500 Ft

50 x 70

56 200 Ft

58 900 Ft

50 x 75

58 000 Ft

60 700 Ft

60 x 60

61 500 Ft

64 200 Ft

60 x 80

70 700 Ft

73 400 Ft

60 x 90

75 100 Ft

77 800 Ft

 


 

Egyedi megrendelés

Ha a fentiektől eltérő méretű illetve a téglalaptól eltérő formátumú alkotást szeretnél, akkor plexiképet egyedi rendelésre is gyártunk. Ebben az esetben lépj velünk kapcsolatba és írj nekünk.

 

Kapcsolat

Tartalomjegyzék

Fotónyomtatás

Giclée nyomtatás

Vászonnyomtatás
Prémium fotókönyv

Referenciák

Elérhetőség

Minőség – Bizalom

Szótár (A-Z)

ÁSZF

On-line kalkulátor

Fine Art album
Plexi fotó

Kasírozás, paszpartu, keretezés

Szkennelés, retusálás

 

 

Címkefelhő

2019marcius, bőrkötés, canvas, Dibond, digitalizálás, digitális fotó, digitális fényképezés, digitális fényképezőgép, digitális nyomtatás, esztétikus, farkasfogakasztó, fekete-fehér, felbontás, felületvédelem, Fine Art album, Fine Art nyomtatás, fotólabor, fotónyomat, fotónyomtatás, galériák, Giclée Fine Art, keretek, keretezés, keretezés árai, kifutó, kivitelezés, kiállítás, kiállítási képek, kiállítók, Kodak, kreatív, kreatív felületű, kreatív karton, kreatív papír, kritériumok, képakasztó, képfeldolgozó szoftver, képfelújítás, képfájl, képi elem, képkeret, képkeret profil, képkeretezés, képminőség, képmódosítás, képzőművészet, kölcsönösen előnyös, könyv lapjai, könyvborító, könyvgerinc, könyvterv, könyvtest, környezet, különleges nyomathordozó, lapok összeállítása, lapszám, Large Format Printing, layer, Limitált kiadás, Lustre, látvány, marhabőrkötés, megelégedettség, metálfényű, minőség, minőségi elvárások, minőségi gondolkodás, minőségjavítás, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, MOME, monitor, múzeumi szabvány, múzeumok, műalkotás, művész, művészeti alkotás, művészeti diploma, művészi igényesség, művészpapír, nagyméretű fotográfiák, negatívszkennelés, nyitási hézag, nyomathordozó, nyomtatás minősége, oldalpár, Photoshop, plexifotó, plexikép, Prémium fotókönyv, PSD, retusálás, Silk Raster, Silver Pearl, SRGB, sRGB színtér, struktúrált felületű, szerkesztés, szerzői jog, szkennelés, szkennelés kisfilmről, szolgáltatás, szép felületű, színhelyes, színprofil, Színtartósság, színtelítettség, színvilág, színválaszték, TIF, ujjlenyomat, utómunka, UV-álló, vakráma, W.I.R. minősítés, zárt sorozat

Rólunk

Sokéves grafikusi és nyomdaipari szakmai múlttal és több mint 10 éves folytonosan fejlődő képfeldolgozási és digitális nyomtatási tapasztalattal rendelkező kisvállalkozás vagyunk.  A legkorszerűbb digitális nyomtatási technológiák felhasználásával, a legnagyobb színtér megjelenítése mellett állítunk elő nagyméretű fotográfiákat, melyek hosszú élettartammal és színtartóssággal bírnak. Megrendelőink közé tartozik mindenki, aki szeretné képi alkotását tárgyiasult formájában látni. Ügyfeleink főként alkotó művészek, fotográfusok, valamint a digitális fotózás szerelmesei.

Az utóbbi néhány évben a nagyméretű digitális fotónyomatok rendkívül széles felhasználási körben terjedtek el, és a nyomatok minőségével szemben támasztott követelmények is folyamatosan nőttek. Válaszolva a kor kihívásainak, a képeinket különböző felületű, kiváló minőségű és nagy nyomattartósságú fotópapírokra valamint vásznakra nyomtatjuk. Széles nyomathordozó választékkal rendelkezünk, mely lehetőséget ad az alkotónak arra, hogy a kép tartalmához és stílusához leginkább illeszkedő médiára nyomtasson.

Alkotóművészek számára készítünk Giclée nyomatokat is. A Giclée Fine Art nyomtatás lényege a múzeum archív nyomathordozó és a megfelelő Fine Art nyomtató találkozása. A magas minőségi igényeknek megfelelő giclée papírok, a megfelelő festék és nyomtatási technológia biztosítják azt, hogy a kész nyomatok alkalmasak legyenek galériákban történő kiállításukra illetve értékesítésükre. A Fine Art nyomatoknak, – hogy azok értékesíthetővé és archiválásra alkalmassá váljanak – nemzetközi szabványok által meghatározott feltételeknek kell megfelelniük.

A Fine Art nyomtatás egyik különleges és nagyon izgalmas nyomathordozói a művészvászon illetve a fotóvászon (canvas). A kép tónus- és részletgazdagsága tökéletesen jeleníthető meg a matt és strukturált vászon felületén. A vászonra nyomtatott alkotásokkal, képekkel, grafikákkal, elektrografikákkal, digitális festményekkel különleges művészi hatást érünk el. A vászonképek vakrámára feszítve műtárgyakká alakulnak, melyek kiállításokon és galériákban műtárgyként jelennek meg, de a lakásunk igényes dekorációját is adhatják.

A fotográfusoknak Prémium fotókönyvet is ajánlunk. Egy-egy téma, fotósorozat, akár portfólió, valamilyen művészeti diploma vagy felvételi anyag összefoglalásaként, illetve más művészeti téma bemutatására is kiváló választás, de készítünk fotókönyvet (akár nagy példányszában is) esküvők, családi események, utazások emlékeinek megőrzésére is. A fotókönyveink tartósak, erős kötéssel készülnek, vastag merev lapokból állnak, könnyen lapozhatóak, 180 fokban nyílnak (így a panoráma képek is élvezhetőek), a borítók strapabíróak. A könyveink egyedileg, az egyéni kívánságnak megfelelően, kézi munkával készülnek el.

Alkotóművészek, grafikusok, fotóművészek és építészek számára készítünk Fine Art albumokat. Kerülhet bele fotó, grafika, szöveg, digitális festmény. Egy ilyen album emeli az alkotások színvonalát a Fine Art papír adta finomságokkal és az album egyedi küllemével.

Az utómunka elengedhetetlen része a képek elkészítésének. A képnyomtatás utáni következő fázis a kasírozás. A nyomatokat egy vastagabb (2-10mm) lemezre ragasztjuk, kasírozzuk. Ezáltal a nyomatok hosszú évek után sem hullámosodnak, gyűrődnek meg. A felkasírozott képek tartósabbak lesznek és könnyebbé válik a keretezés is.

Papírképek, negatívok, diák tartalmainak digitalizálása szintén szerepel a szolgáltatásaink palettáján. A régi papírképek, negatívok és diák tartalmának – eredeti fényükben, az utókor számára történő – megőrzése értékmentő feladatot jelentenek. Professzionális igények kielégítésére szívesen elvégezzük különböző típusú filmek (nagyméretű film, kisfilm, roll film, síkfilm) szkennelését és minőségjavító retusálását.