Vászonnyomtatás

Vászonnyomtatás

A családi fényképek, saját fotók látványosabban mutatnak egy nagyméretű vásznon, amikből időtálló dekorációs elem, vagy akár ajándék is készülhet, amit a falra lehet akasztani. A vászonnyomtatás kitágítja az alkotók, művészek világát és új eszközöket ad a kezükbe, amivel kísérletezhetnek.

A Fine Art nyomtatás egyik különleges nyomathordozója a művészvászon, illetve fotóvászon (canvas). A kép tónus- és részletgazdagsága tökéletesen jeleníthető meg a matt és strukturált vászon felületén. A vászonra nyomtatott alkotásokkal, képekkel, grafikákkal, elektrografikákkal, digitális festményekkel különleges művészi hatás érhető el.

A vászonra nyomtatott grafikák, fotográfiák vakrámára feszítve műtárgyakká alakulnak, melyek kiállításokon és galériákban műtárgyként értékesíthetők.

Az alkotásoknak nem kell adott keret méretekhez igazodni, mert az egyedi méretű vászonképeket is elkészítjük. Az elkészült vászonképek nem csak vakrámára feszíthetők, hanem kasírozva képkeretbe is illeszthetők. Lehetőség van a vakrámázott képet utólag bekeretezni. Az elkészült kép egy műalkotás alapjaként is használható, átrajzolható és átfesthető.

Cégünk a magas színvonal elérése érdekében minőségi tanúsítvánnyal rendelkező Giclée fotóvásznat használ. Ez egy WIR minősítéssel rendelkező múzeum archív nyomathordozó, mely még kiválóbb végeredményt garantál, mint a hagyományos nyomathordozók.

Fordulj hozzánk bizalommal, és vedd igénybe szolgáltatásainkat vászonnyomtatással kapcsolatban!

Árakat az online-rendelés segítségével kalkulálhatsz!

Felületvédelem

A kinyomtatott vásznak felületét érdemes megvédeni a későbbiekben rárakódó szennyeződésektől (pl.: portól), ezért opcionálisan matt és félfényes felületvédő lakkal védjük meg. Ettől a vászonkép tartósabbá, és könnyen tisztántarthatóvá válik.

 

Vakráma

A vakráma keretek hazai gyártmányú minőségi faanyagból készülnek szabványos és egyedi méretekben. A kinyomtatott vásznat az összeállított vakráma keretre feszítjük. A vakrámázott vászonképek feszességét faékek segítségével beállítjuk. A képek idővel megereszkedhetnek, a későbbiekben a faékek segítségével utánfeszíthetők. A vakrámakeretek szélessége 40mm, a mélysége 20 és 40mm közül választható. A nagyobb méretű képekhez 40mm mélységű vakrámát ajánlunk, amelyeket minden esetben keresztmerevítővel látunk el. A vakrámázott képek oldala maradhat fehér színű, de választhatunk a képhez illően bármilyen színt vagy akár a kép átfuthat a vakráma oldalára (kifutós). Ebben az esetben a kifutó elkészítéséhez 20mm-es vakrámánál 30mm, 40mm-es vakrámánál 50mm-t kell a képekre négy oldalon ráhagyni. Az árlistában szereplő standard méreteken kívül lehetőség van egyedi méretű vakrámák és képek rendelésére.

 

Vászonkép kasírozása

Abban az esetben, ha a vászonképed nem szeretnéd vakrámára feszíteni, akkor lehetőség van arra, hogy a vászonképed felkasírozzuk habkartonra, habosított műanyaglemezre, polisztirol- vagy Dibond lemezre, így lehetőséged adódik bármilyen, hozzá illő képkeret kiválasztásához. További részletek a kasírozásról.

 

Kasírozott vászonkép keretezése

Az így keretezett vászonkép szépen tud alkalmazkodni a helység enteriőrjéhez vagy a már falon függő képkeretekhez. További részletek a keretezésről.

 

Vásznak
Torino 17M Giclée vászon
Minőségi tanúsítvánnyal rendelkező Giclée fotóvászon. WIR minősítésű múzeum archív nyomathordozó. 356g súlyú (433 mikron vastagságú) poliészter-pamut alapú, matt felületű. Színtartóssága több mint 100 év.