Technikai segítség fájlok leadásához

Fájlformátumok

Az alábbi fájlformátumokat ajánljuk: TIF, PSD (Photoshop), JPG, lehetőség szerint Adobe RGB színtér használattal. A fotóminőségű nyomat felbontása minimum 300dpi legyen. Kisebb felbontás esetén a kép a minőségéből és a részletgazdagságából veszíthet. Nagyobb méretű (50cm x 70cm feletti) képek esetén a felbontás lehet kisebb is (kb. 150-200dpi), mivel ezeket a képeket az ember általában nagyobb távolságból nézi.

 

Méret

A kép nagyítása fordítottan arányos a felbontásával. Vigyázzunk, hogy a kép nagyítása ne menjen a felbontás rovására. A képek 1:1-es méretben semmiképp ne legyenek 150-170dpi felbontásnál kisebbek.

 

Színprofil

A képekhez nyomtatásához nem kell színprofilt hozzárendelni. Érdemes Adobe RGB színtérben fotózni és a képfeldolgozás során ezt használni, hogy megmaradjanak az élénk színek. Az ismert színrendszerek közül a legkisebb színtérrel a CMYK, majd az SRGB, a legnagyobb színtérrel az Adobe RGB rendelkezik. Amennyiben szeretnéd monitorodon ellenőrizni a kiválasztott kép beállításait és eldöntötted melyik nyomathordozót választod, a hozzátartozó ICC színprofilt kérésedre elküldjük.

 

Képminőség

Nyomtatásra csak jó minőségű - megfelelő élességű, kontrasztú, helyes színbeállítású - képeket válasszunk, mert a nyomat sem lesz jobb minőségű, mint az eredeti fájl. A képfeldolgozó programban megnyitott képet akkora méretben jelenítsük meg a monitoron, hogy az ott mért 1 cm távolság azonos legyen a valóságban látott 1 cm-el. Így pontosan láthatjuk, hogy milyen lesz a képünk nyomtatáskor (részletgazdagság, retus hibák).

 

Médiaválasztás

Ha nem ismered a médiák tulajdonságait, vagy ebben nincs gyakorlati tapasztalatod, kérj tőlünk tanácsot a megfelelő nyomathordozó kiválasztásához.

  • Nyomtató és tintarendszer: A nagy formátumú nyomtatónk a LUCIA EX tintarendszert használja, mely a Canon innovatív 12 színű, képfeldolgozó technológiával ellátott pigment tintás tintasugaras rendszere. Ez a rendszer tökéletesen visszaadja a fekete színt, és a sötét területeken jobban látható átmeneteket biztosít, így érve el a fotónyomtatási alkalmazások során megkövetelt kitűnő nyomtatási minőséget.
  • Nyomathordozók: A minősítéssel rendelkező médiáink megfelelnek a legmagasabb szintű öregedés és fényállósági kritériumoknak. A gyártás során alkalmazott minőségbiztosítási eljárás garantálja, hogy nyomathordozóink megjelenése és teljesítménye mindig megfeleljen az elvárásoknak. Ezeket a minőségi elvárásokat a neves és független Wilhelm Imaging Research intézet tanúsította.
  • Folyamatok: A kiváló technikai lehetőségek mellett, az alkotóval a felhasználás céljának megfelelően kezeljük a nyomatokat, figyelembe véve az alkotó kívánságait. Segítünk a megfelelő papírok és alapanyagok kiválasztásában, igény esetén próbanyomatot készítünk, annak érdekében, hogy a végeredmény mindenképpen kiváló minőségű legyen.

 

Információkérés

Ha bármilyen technikai kérdésed lenne, kérünk lépj velünk kapcsolatba.